Maar liefst 1900 vrijwilligers zijn binnen Zorggroep De Opbouw (ZDO) actief. Deze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de cliënten van de bij ZDO aangesloten zorgorganisaties Prinsenstichting, Silverein en Zideris. 

Een tevreden blik, stralende ogen, een korte glimlach, een schaterlach of een arm om je heen. Het zijn die kleine dingen die vrijwilligerswerk zo waardevol maken! Of het nu een paar uurtjes per week is of een paar uurtjes per maand, vrijwilligers zijn goud waard en dragen bij aan een betekenisvol leven van de cliënt.  Samen koffiedrinken, een spelletje doen, samen op pad gaan, voorlezen op de groep of helpen tijdens een spelletjesavond, het zijn slechts enkele activiteiten die een vrijwilliger op zich kan nemen.
 
Voor vrijwilligers worden regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd, bijvoorbeeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten, maar ook voor 'bijscholing'. Thema's als gedrag, seksualiteit en dementie komen aan de orde. Op die manier krijgen vrijwilligers ook de kans om zich verder te ontwikkelen in het vakgebied. 

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Zorggroep De Opbouw? Neem eens een kijkje op de website(s) van Prinsenstichting, Silverein en Zideris