Gentle Teaching - “Het ontwikkelen van een warme, respectvolle relatie met elkaar”

Gentle Teaching- "Het ontwikkelen van een warme, respectvolle relatie met elkaar”

Binnen Zorggroep De Opbouw werken de organisaties Zideris en Prinsenstichting al heel lang volgens de basisprincipes van Gentle Teaching. Dit principe gaat er van uit dat elke cliënt zich veilig, geliefd en verbonden voelt. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de cliënten begrijpen en zij zich door ons gesteund voelen, ook als ze het even moeilijk hebben.  

Net als ieder ander, hebben onze cliënten natuurlijk ook recht op een goede relatie met de mensen om hen heen. Zo voelt elke cliënt zich veilig en geliefd, en verbonden met anderen. Daarom volgt iedere  collega die in dienst komt, een basistraining Gentle Teaching om de methode  in de praktijk te leren kunnen toepassen. Om de kennis op het gebied van Gentle Teaching up to date te houden en ook ervaringen met elkaar te kunnen delen, houden we een Gentle Teaching studiedag. 

Bovendien nemen diverse Gentle Teaching trainers regelmatig deel aan internationale conferenties. Zo versterken we de samenwerking met andere internationale organisaties en worden ideeën opgedaan voor trainingen en presentaties en het verder ontwikkelen van Gentle Teaching binnen de zorggroep: op het gebied van leiderschap, het creëren van een Gentle omgeving en zelfzorg.

Meer weten over de methode Gentle Teaching? Bekijk onderstaande video en leer hoe diverse medewerkers Gentle Teaching toepassen en ervaren.